BUTTERFLY CHAIR

NL | 
Deze Butterfly fauteuil is onderdeel van de Pop-Up Linen collectie. Kenmerkend voor deze collectie is de vouwtechniek zoals toegepast in de zitting van deze fauteuil. De vorm van de zitting is geïnspireerd op de klassieke oor/wang-fauteuil. Dit is terug te zien aan de wangen grenzend aan de rug, welke richting het lichaam zijn gebogen. Het zitvlak is breed en vlak wat ruimte bied voor een vrije manier van zitten, bijvoorbeeld een kleermakerszit. 

Een kenmerkend detail van dit ontwerp is de klem functie van het frame. Het frame houdt, zonder toevoeging van bevestigingsmaterialen, de zitting op zijn plaats. De achterzijde van de zitting is voorzien van een stof met anti-slip functie. Dit voorkomt dat de zitting gaat schuiven. 

De zitting is als een sandwich opgebouwd. Te beginnen met een kern van verschillende houten delen die functioneren als de ruggengraat van het ontwerp. Rondom de houten delen is schuim en stof vast gestikt. De stiknaalden die tussen de houten delen lopen maken het mogelijk de zitting keer op keer plat en weer in vorm te vouwen.  Het frame is opgebouwd uit drie houten delen. Elk deel is gemaakt van een dubbele laag essenmultiplex. Middels twee bevestigingspunten vormen de drie delen samen het frame. De stoel kan flat-packt geleverd worden en is vervolgens eenvoudig te monteren.

______________________________________________________________________
More Info?